Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Te weinig ongevallen geregistreerd'

12-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
blikschade_02.jpg
De politie registreert te weinig ongevallen, waardoor beleid om de verkeersveiligheid te verbeteren niet goed mogelijk is. Dat meldde het bedrijf Via.nl dinsdag. Het adviesbureau stelt dat in 2003 nog 95 procent van de verkeersdoden werd geregistreerd. Dat zou in de jaren daarna zijn afgenomen tot 80 procent in 2011. Ook is het aantal ernstig gewonden dat in ziekenhuizen wordt geturfd, veel hoger dan het aantal dat de politie meldt.
Maatregelen
De problemen met de registratie waren al genoegzaam bekend. Minister Ivo Opstelten kondigde al dit jaar diverse maatregelen aan. Zo moet de politie van elk ongeval met een of meer overleden slachtoffers melding maken bij Rijkswaterstaat.
Goed rapporteren
Als het de politie lukt om vanaf begin volgend jaar weer goed te rapporteren en de gegevens aan Rijkswaterstaat levert, hebben gemeenten in 2014 weer betrouwbare statistieken. ,,Dat houdt in dat we in 2016 pas over een database met 3 jaar ongevallengegevens kunnen beschikken, die noodzakelijk is voor gedegen statistiek om beleid op te kunnen baseren'', aldus Erik Donkers van Via.nl.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!