Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Te weinig bedden voor toeristen in Zandvoort'

25 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
110569.jpg
Zandvoort wint aan populariteit als badplaats, maar kan de toeristen niet herbergen. Dat zegt VVV-directeur Ferry Verbrugge. Hij luidt woensdag de noodklok over het tekort aan slaapplaatsen voor toeristen. Duitse toeristen willen weer massaal naar Zandvoort komen, maar goede hotels met uitzicht op zee zijn er niet.
De mooie zomer lokte veel dagjesmensen naar de badplaats. Overnachten in Zandvoort is moeilijk. De vraag is groter dan het aanbod. De laatste jaren verloor de badplaats volgens de VVV-directeur honderden kamers waar toeristen kunnen overnachten. Die worden langdurig verhuurd aan Poolse gastarbeiders of mensen die in scheiding liggen.
Inmiddels is Zandvoort weer in en heeft de badplaats over belangstelling vanuit het buitenland niet te klagen. Maar Duitse reisbureaus die voor grote groepen gasten onderdak zoeken met uitzicht op zee, vangen bot. En juist de toeristen die langer blijven, zorgen voor geld in het laatje en een impuls van de economie. Zij geven tot drie keer meer uit dan dagjesmensen, stelt Verbrugge.
De VVV-directeur vindt niet dat Zandvoort nu maar wolkenkrabbers uit de grond moet stampen. Die mogen ook niet worden gebouwd in de duinen. De bouw van veel kleinschalige accomodaties kan het probleem ook oplossen, als de politiek maar meewerkt, vindt Verbrugge.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar