Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Stop onmiddellijk met forensentaks'

20-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
traffic.jpg
Op de dag dat de nieuwe Tweede Kamer aantreedt, doen 11 organisaties de dringende oproep om direct te stoppen met het plan om het woon-werkverkeer te gaan belasten. In een brief aan de informateurs Henk Kamp (VVD) en Wouter Bos (PvdA) dringen zij er donderdag op aan snel duidelijkheid te scheppen over de zogeheten forensentaks.
Reiskostenvergoeding belasten
Organisaties van werknemers, werkgevers, reizigers en mobiliteit wijzen erop dat er na de verkiezingen een ruime Kamermeerderheid is die de onbelaste reiskostenvergoeding wil behouden. Eerder dit jaar spraken VVD, CDA, D66, ChristenUnie en GroenLinks in het begrotingsakkoord af om deze reiskostenvergoeding te gaan belasten. De maatregel moet 1,3 miljard euro opleveren.
11 initiatiefnemers
Op een paginagrote advertentie in De Telegraaf maken de 11 initiatiefnemers donderdag ook aan het publiek hun mening duidelijk. ,,Beste Kamerleden, namens 4,5 miljoen Nederlandse forensen: van harte gefeliciteerd met uw verkiezing. We zijn blij dat er met deze verkiezingsuitslag een ruime Kamermeerderheid is voor behoud van onbelaste reiskosten.(...) Maak daarom werk van uw verkiezingsbelofte en haal de forensentaks zo snel mogelijk van tafel.''
De oproep is afkomstig van de volgende organisaties: ANWB, Bovag, de vakbonden CNV, FNV, MHP, MKB Nederland, Nederlandse Spoorwegen, Rai, Rover, VNA (autoleasebedrijven) en VNO-NCW. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!