Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Stiptheid OV Rotterdam kan beter'

9 nov 2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_14.jpg
Het op tijd rijden van bussen, trams en metro's in Rotterdam kan beter. Dat stellen vervoerder RET en de stadsregio Rotterdam dinsdag in een reactie op Maatschappij voor Beter OV. De reizigersorganisatie stelde dat de punctualiteit van het openbaar vervoer in Rotterdam bedroevend is.
De reizigersorganisatie vroeg cijfers op over de stiptheid waarmee bussen, trams en metro's vertrekken vanaf de haltes en perrons. De RET en de stadsregio stellen dat betrouwbare cijfers over stiptheid op dit moment ontbreken, omdat Rotterdam nog met een oud systeem werkt. Een betrouwbaar meetsysteem moet in 2011 in heel de stadsregio voorhanden zijn.
,,Het algemene beeld is dat we de punctualiteit moeten verbeteren. Maar het oordeel van de reizigers over het openbaar vervoer is positief en ligt op hetzelfde niveau als in andere steden'', aldus een woordvoerder van de stadsregio.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar