Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Steeds meer overheidsgeld voor klimaatbeleid

19-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
windmolen_landschap.jpg
De overheid gaf de afgelopen jaren steeds meer geld uit aan maatregelen die de klimaatverandering moeten beperken. In 2010 werd er bijna 1,3 miljard euro in gestoken, in 2007 was dat nog ruim 900 miljoen euro.
Hernieuwbare energiebronnen
Dat blijkt uit cijfers die het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag publiceerde. In 2010 werd vooral overheidsgeld gestoken in maatregelen om energiebesparing en het gebruik van windenergie en andere hernieuwbare energiebronnen te bevorderen.
Stijging uitgaven
Ook de uitgaven voor aanpassingen aan mogelijke gevolgen van klimaatverandering stegen. In 2007 werd hier 1,6 miljard euro voor uitgetrokken, in 2010 ging het om ruim 2 miljard euro dat voornamelijk ging naar de opvang van verwachte gevolgen van de stijgende zeespiegel en de rivieren die meer neerslag moeten kunnen afvoeren. Omdat Nederland altijd al veel geld stak in waterveiligheid, bijvoorbeeld via onderhoud aan dijken en waterkeringen, kan het CBS niet goed bepalen of er nu extra kosten worden gemaakt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!