Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Spoedappel over personeelsbeleid ziekenhuizen

27-01-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
stethoscope_359x210_08.jpg
Anesthesie- en operatiemedewerkers van vijftien ziekenhuizen in Zuid-Nederland hebben hoger beroep aangetekend in de verloren rechtszaak tegen hun werkgevers over het personeelsbeleid. Hun beide beroepsverenigingen hebben dat woensdag laten weten.
De werknemers willen een plan ongedaan maken van de ziekenhuizen om gezamenlijk operatieassistenten en anesthesiemedewerkers op te leiden en in te zetten. Zonder overleg met de beroepsverenigingen hebben de ziekenhuizen onderling afgesproken dat verschillende toelagen en opleidingsmogelijkheden worden afgeschaft. De beroepsorganisaties vrezen door nog hogere werkdruk gevaarlijke situaties in operatiekamers voor personeel én patiënten.
Centraal in de bezwaren staat dat de rechter weliswaar vaststelt dat de ziekenhuizen een kartel vormen, maar onvoldoende toetst of in dit geval een rechtvaardiging of uitzondering mogelijk is. Omdat de ziekenhuizen al zijn begonnen met uitvoering van hun convenant en omdat er in andere regio's soortgelijke convenanten in ontwikkeling zijn, is er reden voor een spoedappel, aldus de aankondiging woensdag. ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!