Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Schelpdieren oorzaak ellende bij Fat Duck

11 sep 2009
  •  
leestijd 1 minuten
4766785.jpg
De buikgriepepidemie en misselijkheid onder honderden bezoekers van het Britse sterrenrestaurant The Fat Duck zijn hoogstwaarschijnlijk veroorzaakt door schelpdieren die met rioolwater waren vervuild. Dat blijkt uit het officiële onderzoek, waarvan de resultaten deze week bekend zijn geworden.
Het restaurant met drie Michelinsterren in Bray, ten westen van Londen, ging begin dit jaar enkele weken dicht, nadat ruim vijfhonderd gasten ziek waren geworden. Volgens de Britse gezondheidsautoriteiten waren rauw geserveerde oesters en andere schelpdieren de bron van de ellende. Uit testen op de in Essex gekweekte oesters, die in de Fat Duck werden geserveerd, bleek, dat de schelpdieren waren geïnfecteerd met het norovirus Vermoedelijk waren de oesters door rioolwater vervuild.
The Fat Duck en het Spaanse elBulli staan bekend als de beste restaurants ter wereld. Gasten moeten maanden van tevoren een tafel reserveren om de gerechten uit de moleculaire keukens te kunnen proeven. De chef-koks van beide topzaken koken met behulp van natuur- en scheikundige technieken om producten beter en preciezer te bewerken. ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar