Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Run op nieuwe iPad

25-03-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ipad2_05.jpg
Honderden mensen stonden vrijdagochtend voor Apple-winkels in Australië en Nieuw-Zeeland om als eerste de nieuwe iPad 2 te kunnen kopen. De internationale lancering van de tabletcomputer volgt na de introductie op de Amerikaanse markt op 11 maart. Volgens analisten vlogen daar in het eerste weekend van de verkoop al zo'n 1 miljoen apparaten over de toonbank.
De iPad 2 is lichter, dunner en sneller dan zijn voorganger. Het apparaat heeft een camera aan de voor- en achterkant, zodat het onder meer geschikt is voor beeldbellen. In Nieuw-Zeeland was de computer vrijdag het eerst te koop. Een winkel in Wellington had twaalf stuks in de verkoop en die waren binnen een paar minuten weg. Na Nieuw-Zeeland ligt de iPad ook in Australische winkels, gevolgd door andere landen waaronder Frankrijk, Verenigd Koninkrijk, Canada, Denemarken, Duitsland, Italië en Nederland.
In ons land kunnen de gadgetliefhebbers vrijdag ook hun slag slaan. Zowel de nieuwe iPad als de Nintendo 3DS, een draagbare spelcomputer die beelden ook driedimensionaal kan weergeven, ligt dan in de Nederlandse winkels.
De Nintendo 3DS is de opvolger van de DS, bekend van de twee schermen waarop kan worden gespeeld. Nintendo wil zich onderscheiden door 3D aan te bieden zonder dat daarvoor een speciale bril nodig is.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!