Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Rode Kruis geeft festivalgangers tips over lachgas

8 aug 2019
  •  
leestijd 1 minuten
Lachen lachgas ballon
Festivalgangers krijgen tips van het Rode Kruis over het gebruik van lachgas en andere drugs. De organisatie wil de risico's van het middel zoveel mogelijk beperken, want ze zien dat steeds meer mensen lachgas gebruiken.
Het is belangrijk om lachgas zittend te inhaleren om zo min mogelijk risico te lopen. Ook moet je het gas niet rechtstreeks uit een tank, patroon of spuit inademen. Dit kan namelijk leiden tot bevroren longen of lippen. Het is verder niet verstandig om lachgas en alcohol te combineren, waarschuwt EHBO-instructeur Lars van Driel van het Rode Kruis.
Marjan Heuving van het Trimbos-instituut raad het gebruik van lachgas af. Mocht men het toch willen gebruiken, dan kunnen bepaalde voorzorgsmaatregelen genomen worden om het risico te verkleinen. Volgens Heuving is lachgas makkelijk verkrijgbaar en lijken de gevaren beperkt.
Tips en risico's van lachgas worden door het Rode Kruis verspreid via sociale media. Ook zijn alle tips te vinden op de site van het Rode Kruis . ANP

Meer over dit onderwerp

Populair bij BNNVARA

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!