Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rijkswaterstaat waarschuwt verkeer voor buien

20-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4406680.jpg
Rijkswaterstaat waarschuwt automobilisten en schippers voor het slechte weer dat donderdagmiddag wordt verwacht. Zowel op de weg als op het water kunnen onweer en zware windstoten tot gevaarlijke situaties leiden, aldus de wegbeheerder.
Vaarweggebruikers wordt geadviseerd alleen het water op te gaan als dat echt noodzakelijk is en dan continu informatie in te winnen over de situatie. Recreanten op het water kunnen maar beter tijdig naar de wal terugkeren, aldus Rijkswaterstaat.
Weggebruikers krijgen het advies zich goed te laten informeren, hun snelheid te matigen en voldoende afstand te houden tot hun voorganger. Vooral lichtbeladen vrachtwagens met zeil, caravans, aanhangers en motoren krijgen last van zware windstoten en kunnen grote bruggen beter mijden.
Rijkswaterstaat zet extra weginspecteurs in die patrouilleren op de snelwegen om bij ongevallen snel ter plaatse te kunnen zijn. Ook worden de verkeerscentrales extra bemand.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!