Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rechter staat prijsverhoging orthodontist toe

16-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
414171.jpg
De tariefsverhoging voor beugels en behandelingen bij de orthodontist met 13 procent is voorlopig geoorloofd. Dit heeft de rechter in Den Haag donderdag bepaald.
De Consumentenbond en Zorgverzekeraars Nederland (ZN) waren naar de rechter gestapt, omdat ze fel gekant zijn tegen de tariefsverhoging die de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) per 1 juli had doorgevoerd. De Consumentenbond en de ZN vinden de verhoging onnaceptabel en eisten intrekking van het NZa-besluit. Dat verzoek is voorlopig afgewezen, zo oordeelde de rechtbank donderdag.
De Consumentenbond en de ZN zijn teleurgesteld en hebben laten weten een bodemprocedure te starten. ,,We vinden het een opmerkelijk vonnis'', aldus een woordvoerder van de Consumentenbond. ,,De nieuwe tarieven raken de consument direct in zijn portemonnee en bijverzekeren is dit verzekeringsjaar niet meer mogelijk.''
Daarnaast vermoedt de Consumentenbond dat orthodontisten zich schuldig maken aan prijsafspraken. De Bond heeft daarom een klacht ingediend bij de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa).
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!