Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Radar mag Pretium-rectificatie rectificeren

22-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1841874.jpg
Het TROS-consumentenprogramma Radar is in zijn berichtgeving over de 'callcenterpraktijken' van telecomaanbieder Pretium zorgvuldig te werk gegaan.
Dat oordeelde het gerechtshof in Den Haag dinsdag in het hoger beroep dat de omroep had aangespannen tegen een eerder opgelegde rectificatie, zo meldde de TROS woensdag.
Nu het hof heeft geoordeeld dat de omroep juist handelde, zal in de eerstvolgende uitzending van Radar (31 augustus) de rectificatie worden gerectificeerd.
Radar filmde in september 2008 undercover in een callcenter dat werkte voor Pretium en liet zien hoe consumenten telefonisch worden benaderd.
Begin dit jaar oordeelde de Haagse voorzieningenrechter dat de TROS een rectificatie in het programma moest uitspreken, een column van presentatrice Antoinette Hertsenberg van de website moest halen en voorbeeldbrieven voor consumenten moest verwijderen.
De omroep ging tegen die uitspraak in beroep. Woensdag meldde de TROS dat hoger beroep op alle punten te hebben gewonnen. Pretium was niet bereikbaar voor commentaar.
Bron: ANP 

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!