Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Rabobank neemt betaalpakketten op de schop

30-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3951633.jpg
Rabobank neemt de betaalpakketten op de schop, zo maakte de bank woensdag bekend. Volgens de bank is er behoefte aan eenvoudige pakketten. In plaats van de huidige twee komen er vanaf eind dit jaar vier pakketten. Of klanten duurder of goedkoper uit zijn, hangt volgens een woordvoerder af van de doelgroep.
,,Als je sec kiest voor het een of het ander ben je goedkoper uit.'' Nu kosten de pakketten van de Rabo op kwartaalbasis 9,95 of 14,85 euro. De nieuwe pakketten variëren in prijs van 4,25 euro per drie maanden tot 14,85 euro.
Het goedkoopste pakket is voor klanten die al hun geldzaken digitaal regelen. ,,Waar steeds meer mensen voor kiezen'', aldus de woordvoerder. Wel is het zo dat voor allerlei diensten die niet standaard binnen het pakket vallen, extra kosten worden berekend.
Wie bijvoorbeeld elke week een afschrift wil ontvangen in plaats van een keer in de maand, betaalt daar straks 3 euro per kwartaal extra voor. Met ingang van het eind van het jaar verstuurt Rabobank de afschriften in principe maandelijks.
Rabo gaat de introductie van de nieuwe pakketten gefaseerd invoeren. ,,De introductie is een omvangrijke operatie.'' Eind 2009 zijn ze via alle lokale banken beschikbaar voor nieuwe klanten. Bestaande klanten kunnen hun huidige regeling dan ook omzetten. In de loop van 2010 worden de bestaande klanten benaderd om hun pakket om te zetten.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!