Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

PvdA Amsterdam bezorgd over nieuw soort huisjesmelker

26-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
65 keer bekeken
  •  
3536424.jpg
De Amsterdamse afdeling van de PvdA maakt zich zorgen over een nieuwe trend in de woningverhuur. Louche types kopen volgens de partij goedkope huurwoningen en verhuren die vervolgens voor torenhoge bedragen. Raadslid Sonja Hauet heeft het college van burgemeester en wethouders daarover vragen gesteld, liet ze woensdag weten.
De sociaaldemocraten willen dat het college met uniforme regels voor woningbouwcorporaties komt om deze wijze van huisjesmelken, die overigens legaal zou zijn, tegen te gaan. Volgens Hauet zijn in het afgelopen halfjaar tientallen meldingen over dit soort verhuurders binnengekomen bij het Meldpunt Ongewenst Verhuurgedrag.
De PvdA stelt het college voor het Convenant verkoop sociale huurwoningen 2008-2016 op een aantal punten aan te passen. Zo moet het volgens de partij onder meer geregeld zijn dat een koper ook daadwerkelijk in het huis gaat wonen en dat een koper niet meer dan één corporatiewoning mag kopen.
PvdA-Kamerlid Staf Depla steunt zijn collega in Amsterdam. Hij dient woensdag vragen in bij minister Eberhard van der Laan (Wonen, Wijken en Integratie).Depla wil onder meer weten of het klopt dat corporatiewoningen worden verkocht aan huisjesmelkers en of het juist is dat dat zich niet alleen in Amsterdam, maar ook in Utrecht heeft voorgedaan.
Ook vraagt het Kamerlid of de minister bereid is bij het verlenen van toestemming voor de verkoop van huurwoningen als beding op te nemen dat de corporatie erop toeziet dat de huizen ook daadwerkelijk in het bezit komen van de eigenaren.
ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!