Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Pleidooi voor ombudsman voor media

13-06-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ombudsman.jpg
De Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer vindt dat er een speciale ombudsman voor de media moet komen. Daar moeten mensen terecht kunnen met klachten over bijvoorbeeld kranten, tv-programma's of websites. Dat zei hij dinsdag op radio 1.
,,Boven alle media moet een gezaghebbend instituut zijn dat zegt: dat kan niet'', aldus Brenninkmeijer. ,,Ik denk dat het geen kwaad kan als er voor de media zo'n speciaal iemand komt met ook specifieke deskundigheid.'' Nu hebben verschillende media hun eigen ombudsman en verder is er de Raad voor de Journalistiek. Die hebben volgens Brenninkmeijer echter niet genoeg gezag. Van het bestaan van de Raad voor de Journalistiek merkt hij bijvoorbeeld niet veel, zo zei hij. Brenninkmeijer vindt niet dat hij zelf de aangewezen persoon is om de media onder de loep te nemen. ,,Als gewone Ombudsman ga ik met name over de overheid''. Hij is ook niet van mening dat de oordelen en adviezen van zo'n media-ombudsman bindend moeten zijn. Die zouden hun kracht moeten ontlenen aan een goede onderbouwing en het gezag van de desbetreffende persoon. Dat is volgens hem immers ook zo met zijn eigen rapporten.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!