Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Personenauto's vooral in trek bij bedrijven

06-08-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
autos_28.jpg
Nieuwe personenauto’s worden steeds vaker gekocht door bedrijven, in plaats van door particulieren. Van de 166.000 nieuwe personenauto’s die in het tweede kwartaal van dit jaar werden geregistreerd, zijn er maar liefst 108.000 door bedrijven aangeschaft. Dat blijkt uit maandag gepubliceerde cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Afgelopen kwartaal hebben bedrijven bijna 26 procent meer nieuwe personenauto’s gekocht dan in dezelfde periode vorig jaar. De aankopen door particulieren daalden juist met 7 procent. Van de 8 miljoen in Nederland geregistreerde personenauto’s staat inmiddels ruim een tiende op naam van een bedrijf.
Opmerkelijk is het volgens het CBS dat bedrijven veel meer dan particulieren kiezen voor hybride en elektrische personenauto's. Van de ruim 10.000 hybrides die in 2012 werden verkocht, is driekwart eigendom van een bedrijf. Afgelopen half jaar werden er daarnaast bijna 500 elektrische personenauto's gekocht. Ongeveer 95 procent daarvan werd aangeschaft door bedrijven.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!