Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Overheid moet oppassen met persoonlijke informatie'

13-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
178025.jpg
Het College Bescherming Persoonsgegevens (CBP) vindt dat gemeenten en andere overheidsorganen terughoudend moeten omgaan met de publicatie van persoonlijke informatie van burgers en heeft daarom richtsnoeren opgesteld. Overheden publiceren soms informatie met persoonsgegevens op internet, bijvoorbeeld bij de aanvraag van bouwvergunningen.
De handleiding van het CBP moet duidelijk maken of persoonsgegevens gepubliceerd mogen worden en onder welke voorwaarden. De privacywaakhond adviseert overheden bijvoorbeeld dat ze moeten bekijken of het belang van publicatie opweegt tegen het respecteren van iemands persoonlijke levenssfeer.
,,De overheid moet persoonsgegevens niet klakkeloos op internet zetten, want dit stelt burgers aan grote risico's bloot, zoals identiteitsfraude en identiteitsdiefstal'', aldus CBP-voorzitter Jacob Kohnstamm. Hij heeft de richtsnoeren donderdag overhandigd aan voorzitter Ralph Pans van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!