Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Ouderen boos over nieuwe ingrepen kabinet

15-11-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
oudjess_05.jpg
Ouderen zijn bezorgd en maken zich boos over de ingrepen van het nieuwe kabinet. Dat stelt de OuderenOmbudsman Jan Romme van het Nationaal Ouderenfonds. Hij zegt dat er voortdurend wordt gebeld door ouderen die zeggen hard getroffen te worden door de kabinetsplannen van VVD en PvdA.
6 procent achteruit
,,Ouderen met een AOW en een klein pensioen gaan er bijna 6 procent op achteruit en mensen met een ruimer pensioen nog veel meer. Daarnaast wordt er flink gesnoeid in de thuiszorg en de dagbesteding, terwijl ouderen ook veel minder snel in aanmerking komen voor een verpleeghuis'', vat Romme de bekritiseerde plannen samen.
Hij vindt de bezuinigingen op onder meer de thuiszorg en huishoudelijke hulp kortzichtig en niet stroken met het overheidsbeleid, omdat juist wordt verlangd dat ouderen langer thuis blijven wonen. ,,Ouderen in verzorgingshuizen zijn duurder. Daarnaast worden gemeenten zelf verantwoordelijk voor een deel van de zorg, maar hebben ze daar onvoldoende budget, kennis en ervaring voor. Je hoeft geen genie te zijn om te zien dat dit fout gaat'', zegt de OuderenOmbudsman.
Efficiënter werken
Hij vindt dat er nog efficiënter kan worden gewerkt als het verzorgend personeel minder met administratieve zaken bezig is. ,,Dat is een veel betere manier van effectief bezuinigen'', benadrukt Romme. Het Nationaal Ouderenfonds richtte drie maanden geleden de Ombudsman voor ouderen op om ze te adviseren en door te verwijzen naar de goede instanties om daar zonodig aan de bel te trekken. ANP

Meer over:

ouderen, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!