Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 3 oktober om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Ouderen beschermen zichzelf tegen coronavirus

25 aug 2020
  •  
leestijd 1 minuten
zorg oudere dementie zorgvilla zorgwoning 1127
Het lijkt erop dat ouderen zichzelf beschermen tegen het coronavirus. Zo blijkt uit onderzoek van het LUMC in Leiden dat ouderen nog steeds weinig mensen in de buurt laten komen. Het kan een verklaring zijn voor het relatief lage aantal lage ziekenhuis- en ic-opnames, meldt het AD.
Onderzoekers van het Leids Universitair Medisch Centrum (LUMC) baseren zich op waarnemingen uit de Covid Radar. Wekelijks vullen enkele tienduizenden mensen via die app een lijst in met vragen over gedrag en gezondheid. De deelnemers moeten ook aangeven hoeveel mensen ze op een bepaalde dag binnen 1,5 meter afstand hebben gezien.

Aantal contactpersonen

Voor de meeste mensen, zowel jong als oud, lag dat aantal tijdens de intelligente lockdown erg laag. Het aantal contacten binnen 1,5 meter steeg bij werkenden tot ongeveer acht per persoon per dag deze zomer. Voor senioren ligt dat veel lager, namelijk rond de twee of drie personen. De onderzoekers zien dat vooral zeventigers en tachtigers zich onderscheiden qua gedrag, ten opzichte van andere Nederlanders. ANP

Meer over:

,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!