Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oranjecamping in Londen op andere locatie

22-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
camping360210.jpg
De Oranjecamping bij de Olympische Spelen in Londen komt op een andere locatie dan eerder was gepland. Dat maakte de organisatie vrijdag bekend. Voor de verhuizing is gekozen om financiële redenen.
De Oranjecamping kreeg aanvullende eisen op de vergunning opgelegd. De kosten werden daardoor opgedreven en het totale project kwam in gevaar. Op de nieuwe locatie gelden de aanvullende eisen niet.
Alles rond
Het nieuwe onderkomen is het Low Hall SportGroundinWalthamForest, op ruim 6 kilometer afstand van het stadscentrum. De Oranjecamping kan gebruikmaken van de al bestaande faciliteiten van het sportpark. Alle vergunningen zijn rond, zodat direct kan worden begonnen met de opbouw.
Primeur bij Olympische Spelen
Het idee van een Oranjecamping ontstond in de aanloop naar het Europees kampioenschap voetbal van 2004 in Portugal. Sindsdien kunnen Nederlandse supporters elk groot voetbaltoernooi, dus EK's en WK's, op zo'n camping overnachten. Het is nu voor het eerst dat er ook een Oranjecamping wordt opgebouwd bij de Olympische Spelen.
ANP

Meer over:

diginieuws, oranje
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!