Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep wurgkredieten: Heb jij al financiële compensatie ontvangen?

09-03-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
5256 keer bekeken
  •  
OPROEP_WURGKREDIET

Kassa besteedt al jaren aandacht aan wurgkredieten. Met succes. Er kwam een compensatieregeling voor klanten van onder meer Crédit Agricole Consumer Finance, ABN Amro, ING en Rabobank. Santander en Hollandsche Disconto Voorschotbank zeggen mensen op individuele basis te compenseren.

Wij ontvangen echter signalen dat sommige kredietverstrekkers niet (naar behoren) compenseren. Is dat bij jou ook het geval? Dan horen wij het graag! Mail ons je verhaal op kassa@bnnvara.nl onder vermelding van je naam, telefoonnummer en mailadres.

Laat ons ook weten om welke kredietverstrekker het gaat en wat je hebt gedaan om compensatie te ontvangen. Hartelijk dank alvast voor je reactie! 

Meer over wurgkredieten lees je in Kassa's Dossier Wurgkredieten.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (3)

MartijnN
MartijnN20 sep. 2023 - 8:43

Ik heb in mei en juni twee poststukken ontvangen van de ABN Amro met daarin een aanbod. Een is voor een Flexibel Krediet en de ander voor een Privélimiet Plus. Twee maanden geleden heb ik de stukken ondertekend en retour gestuurd waarin ik het aanbod accepteer om er maar vanaf te zijn. Enige duidelijkheid, goede communicatie of zelfs maar de wil om klanten daadwerkelijk te compenseren is ver te zoeken. Aanvankelijk wilden ze helemaal niet compenseren, totdat het breeduit bekend werd, en vervolgens wilden ze niet meegaan in de rente-op-rente kwestie. Gelukkig hebben ze beide keren bot gevangen. Nu heb ik vandaag gebeld om navraag te doen naar de status van de verwerking van de acceptatie (2!! maanden geleden opgestuurd!) van deze twee persoonlijke aanbiedingen. Wat blijkt, er is niets in het systeem bekend. Men 'kampt met een achterstand' en geeft aan dat ik over een paar weken nog maar eens terug moet bellen. Het is toch werkelijk niet te geloven? Ik wil zo graag alles opzeggen bij deze bank, ze zijn zo schofterig klantonvriendelijk, maar eerst wil ik dat deze compensatie afgerond is omdat ik anders de bui al zie hangen. Meer mensen die deze slechte ervaringen hebben met de afhandeling? Moet ik dan alsnog zelf via het Kifid een klacht gaan indienen hiervoor? Wat is wijsheid, want het geduld (na 2 jaar wachten voordat ze met iets 'redelijks', dat ik alsnog niet kan controleren, over de brug komen) is nu toch echt wel helemaal op.

DCS
DCS26 apr. 2023 - 15:28

Goede dag, Ik heb reactie ontvangen van de ABN AMRO over de "teveel" betaalde rente over de periode 2001-2008. Zij doen hierin een voorstel van € 154.00, hoe weet ik hoe betrouwbaar dit is? Daarnaast wordt er vermeld dat de "rente op rente" niet is gehanteerd omdat de bank daar niet in meegaat. Als je de periode berekend over circa 8 jaar vraag ik mij af of het compensatie bedrag niet te weinig is? Hoor graag uw advies wat in deze te doen? Mvg, DCS

1 Reactie
Bankroet
Bankroet16 mei 2023 - 16:17

Hoeveel was het leenbedrag?

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!