Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Oproep: Ervaar jij problemen met het energieplafond?

06-01-2023
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
10143 keer bekeken
  •  
compensatie_energie_190

Loop jij ook tegen het prijsplafond voor energie aan? Weet je niet goed wat dit plafond voor jou betekent? Maak je je zorgen dat je de energierekening niet meer kunt betalen en/of het wellicht loont om over te stappen naar een andere energieleverancier?

Laat het Kassa weten! Dan beantwoorden we in de uitzending van Kassa jouw vragen samen met een energie-expert.

Stuur jouw vraag naar Kassa@bnnvara.nl onder vermelding van je telefoonnummer. 

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Reacties (21)

Luitjen
Luitjen11 feb. 2023 - 18:03

Situatie: je bij dezelfde energieleverancier bent gebleven, dit met een vast contract welke in 2023 gaat verlopen! Probleem: Waar naar mijn mening toch wel onduidelijkheid over bestaat over hoe de energieleveranciers omgaan in de periode voorafgaand aan je nieuwe contract. Men heeft de jaarafrekening bepaald t/m 31 december 2022, dit door de invoering van het prijsplafond. Men heeft toen ook eind 2022 dan wel begin 2023 te meterstanden opgevraagd. Maar hoe wordt omgegaan met de verrekening vanaf 2023 tot aan je vervaldatum van je vaste overeenkomst, is een stuk minder. Wordt er dan een tweede “jaarafrekening” opgemaakt, of wacht men tot bijvoorbeeld na 2023 om dan pas het geheel te verrekenen (dus de periode voor en vanaf het prijsplafond!) En ja, als men niet automatisch je meterstanden kan uitlezen, zal men per vervaldatum van je vorige vaste overeenkomst, je verbruik van 1 januari 2023 schatten. In tegensteling tot begin dit jaar, heb ik ervaren dat er per vervaldatum van mijn oude overeenkomst er geen tweede verzoek is gekomen om de meterstanden door te geven. Dus heel belangrijk, deze dan zelf maar op te geven als dit niet automatisch verloopt! Gelet dat we ook nu een matige winter hebben, is het heel goed mogelijk dat een deel van je betaalde termijnen tot aan je vervaldatum in 2023, weer terugkrijgt welke je weer kunt gebruiken bij de dan nieuwe meestal hogere termijnen. Ludo Bos

Maria234
Maria23422 jan. 2023 - 7:49

Kijk net naar de hoogte van mijn energierekening met prijsplafond. Een tientje hoger dan het was. Huh? En als ik overstap naar budgetenergie betaal ik de helft. Ik snap er niks van!

Sacha Alexandre
Sacha Alexandre11 jan. 2023 - 15:28

Ik heb eergisteren een jaarafrekening van Eneco van 2022 ontvangen. Tot mijn grote schrik moeten ik bijna 8.000 euro bijbetalen!!! Met name het warmte verbruik is onwijs hoog, volgens Eneco van 03-01-22 t/m 29-03-22 heb ik bijna 203,57 Gj. verbruikt!! OMG... en het jaar nog niet eens begonnen... Toen ik dit zag, sloeg ik letterlijk achterover. Dit is echt te bizar voor woorden!.. Daarentegen van 29-03-22 t/m 21-12-22 dit is 9 maarden lang heb ik maar 52 Gj. verbruikt!!!. Dit kan toch niet waar zijn!!! Dit is een verbruik voor een paar bedrijfspanden of met 10 personen 24 uur per dag jaar lang douchen. Dit terwijl ik de enige bewoner ben. Ik doe bijna geen verwarming aan dan de vloerverwarming en dan alleen zodat de kou van de vloer is en alleen in de wintermaanden. Overdag is er haast nooit iemand thuis, Ik begrijp er niks van. ....

1 Reactie
Mike van Lierop
Mike van Lierop11 jan. 2023 - 17:27

Dat klinkt als een fout(je). Hopelijk kunnen ze het snel corrigeren.

Sannepuck
Sannepuck11 jan. 2023 - 12:39

Ja de maandbedrag blijft hoog 300 euro,pas bij afrekening kijken ze of je terug krijgt dat is pas september met een uitkering wat net boven het recht op compensatie uit komt niet te doen

Mike van Lierop
Mike van Lierop11 jan. 2023 - 6:02

Wat ik echt zeer frustrerend vind is dat ik (ik ga uit van mijn situatie) de laatste jaren veel geld en moeite heb geïnvesteerd in een groener leven. Uit financieel oogpunt maar vooral ook uit milieu technisch oogpunt. Mijn jaren 80 woning is nu volledig geïsoleerd, nieuwe kozijnen rondom met triple glas, vloerisolatie, vloerverwarming, spouwmuur isolatie, dakisolatie, warmtepomp, zonnepanelen en energiezuinige apparatuur. Ik gebruik dus geen fossiele brandstoffen meer (gas). Door het prijsplafond wordt ik dus benadeeld. Financieel doet het mij niet eens pijn maar wat ik erg vervelend vind is dat ik, en een ieder ander, op deze manier niet worden gestimuleerd om een zogenaamd groener leven te leiden. De gletsjers smelten, de temperaturen stijgen, zoals ook de oceanen. Het milieu staat in "brand" en wij maken ons druk over waar het gas vandaag moet komen en of we dat nog kunnen betalen. Ik maak mij vooral druk of mijn kinderen en hopelijk kleinkinderen nog een normaal leven kunnen leiden op deze planeet. En ja, er zijn personen, overheden, landen die veel meer vervuilende dan dat ik of jij doen, maar aan het einde van de rit hebben we maar 1 planeet, 1 ecologisch systeem dat momenteel extreem onder druk staat en waar de klok nu echt op 5 voor 12 staat! Wanneer gaan we hier echt iets aan doen? Verbeter de wereld begin bij jezelf en dan het liefst met een overheid die hieraan meewerkt! Dat wilde ik even kwijt, dank voor uw aandacht.

Leo Bal
Leo Bal9 jan. 2023 - 13:52

Jammer, ik had een document opgesteld in relatie tot warmte netten en de prijzen/getallen met betrekking tot het energie plafond. Ik kan het document echter niet publiceren omdat deze te groot (>1500 tekens) is.

R. Bak
R. Bak7 jan. 2023 - 19:30

Ik ben onaangenaam verrast dat het restant van de zelf opgewekte kWh in 2022 nu per 1 jan. Tegen een fooi zijn verdampt. Dit was niet mijn vooruitzicht bij het investeren in zonnepanelen en een hybride warmtepomp. Onbetrouwbare overheid met denk ik een sterke lobby van winstbeluste energieleveranciers. Bizar oneerlijk.

7 jan. 2023 - 19:24

Deze reactie is verwijderd door de redactie.

j.waal
j.waal7 jan. 2023 - 14:49

Bij van Helder Gezinsenergie, geen problemen.

rialome
rialome6 jan. 2023 - 18:37

Ik maak me zoveel zorgen over de energie gas zoveel stress levert het ook bij ouderen ik ben van het gas af nu alleen had voor douchen nog niet eens elke dag de verwarming durf je niet aan te doen met dekens op de bank hoelang blijf dit zo de stress ook dalijk nog hoge bloeddruk voor die tijd ook altijd zuinig gedaan nu zegt energie direct ik gebruik meer stroom ik ben van het gas af 2 weken zonder heet water gezeten na de kerstdagen werd de ketel gemaakt er was geen personeel ik ben over de 70 waar gaat dit naar toe alles voor de oorlog supermarkten verdienen vreselijk veel waanzin deze regering nog even kunnen ze ouderen opbergen sorry maar je word er zo ziek van dat getobd gezinnen betalen ook de hoofdprijs gestoord Nederland

busscherroelofs
busscherroelofs6 jan. 2023 - 14:00

Energie Direct heeft niet alleen de BTW verhoogd maar ook de tarieven terwijl wij een vast contract hebben tot 14-08-2023.Ik neem aan dat ze dat bij iedereen gedaan hebben. Dus klanten van Energie Direct kijk naar je contract.

2 Reacties
Els Ke
Els Ke7 jan. 2023 - 23:09

Ik zit bij Essent en heb nog een vast contract tot 15 december 2023. Heb geen verhoging gekregen. De btw en de leveringskosten zijn vanaf 1 januari wel weer verhoogd. Daar moet je even rekening mee houden. Maar als het veel omhoog is gegaan lijkt het mij op contractbreuk.

Fredy Kramer
Fredy Kramer8 jan. 2023 - 4:27

Ik heb bij Eneco ook nog een vast contract tot 1 januari 2024. Mijn tarieven voor stroom zijn verhoogd van 0,15 piek en 0,13 dal naar 0,22 piek en 0,21 dal. Deze verhoging is naar mijn mening hoger als de btw verhoging van 9 naar 21%. Vraag me af of dit kan.

Heth
Heth6 jan. 2023 - 13:34

Ik wil in mijn Toon thermostaat van Eneco realtime de verrekende prijs van de plafondprijs betreffende gas en stroom terugzien. Tot op heden zie ik nog de oude prijzen. Bij de verhogingen van de prijzen in de afgelopen tijd ging dat wel snel!

Marchien  Spiga
Marchien Spiga6 jan. 2023 - 13:28

Wij zijn de hele dag thuis dus ook de verwarming aan we zullen als het vriest bij moeten stoken ( elektrisch)binnen de norm van het plafond te blijven Heb al veel meegemaakt in m'n leven maar zoals het op dit moment is is niet meer normaal

jantm
jantm6 jan. 2023 - 13:27

Ben per 1-1-2-23 overgestapt op OM Energie. Perfecte behandeling en goede uitleg over maandelijks voorschot bedrag.

Engelse drop
Engelse drop6 jan. 2023 - 12:52

Het is vrij onduidelijk er wordt gezegd wat je mag verbruiken in een bepaalde maand. Nu ben ik de eerste 9 maanden gewoon thuis. Die andere maanden ben ik in Engeland. Dan mag ik toch in die 9 maanden het maximale jaar gebruik gebruiken. KASSA heeft U niet het juiste antwoord op.

Meindo
Meindo6 jan. 2023 - 12:06

Het prijsplafond is erg onduidelijk. Het wordt schijnbaar per dag berekend maar bij Vattenfall kun je niet eens zien hoeveel je kunt gebruiken om onder het plafond te blijven. Wanneer het over een jaar wordt gerekend is het duidelijk voor iedereen maar wat ze er nu van gebakken hebben lijkt nergens op. Zelf heb je er zo geen controle op. Maar ja, echt weer onze overheid, waarom zou je het makkelijk doen als het moeilijk kan.

JVal
JVal6 jan. 2023 - 11:55

Ik vind het apart dat Vattenfall (variabel, geen vast contract) niet de prijzen weergeeft van het energieplafon. Hiermee is het lastig om je actuele kosten in te zien en geven zij een vertekend beeld.

tohela
tohela6 jan. 2023 - 11:05

is het zo dat je b.v. in januari 221 M³ mag gebruiken en in februari 188M³ en in mrt 159 M³ kom je per maand er boven dan betaal je hoofdprijs

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!