Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Opnieuw Fyra gestrand in HSL-tunnel Rotterdam

30-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
NS_hispeed_01.jpg
Voor de tweede keer in een paar dagen tijd is een Fyra-trein gestrand in de HSL-tunnel bij de Overschiese Kleiweg in Rotterdam. De trein is daarna ontruimd. Dat heeft het Korps landelijke politiediensten (KLPD) zondag gemeld.
Ruim 50 passagiers zijn overgebracht naar een andere trein die is doorgereden naar Amsterdam. De evacuatie is uitgevoerd door personeel van de NS en ProRail. De reizigers zaten volgens de NS vanaf ongeveer 10.15 uur ongeveer 5 kwartier uur vast in de tunnel.
Woensdag strandde een Fyra in dezelfde tunnel. Toen moesten zo'n 300 passagiers geëvacueerd worden. Volgens een NS-woordvoerder gaat het om toeval. ,,Woensdag ging het om een defect in het communicatiesysteem, zondag om een defect in het besturingssysteem". Het is volgens de NS in beide gevallen niet duidelijk of de fout zat in de trein of in de infrastructuur van het spoor. Daar wordt onderzoek naar gedaan.
ANP

Meer over:

trein, fyra, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!