Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Online-vuurwerkteam politie maakt zich bekend

15-12-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vuurwerk 930 520
De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag bekendgemaakt achter een Instagram-account te zitten waarmee onlinekopers en -verkopers van illegaal vuurwerk zijn achterhaald. Het account Grapje100 is omgezet in het account Politie_Vuurwerk_Internetteam.

1200 mensen in beeld bij de politie

Via Grapje100 volgde de politie afgelopen weken ruim driehonderd accounts waar illegaal vuurwerk te koop staat. Zestig Instagram-accounts zijn op zwart gezet. In totaal zijn ruim 1200 kopers en verkopers van illegaal vuurwerk in beeld gebracht. Honderden mensen van wie de identiteit bekend is, hebben agenten aan de deur gehad of kunnen die binnenkort nog verwachten.

Presentatie op politieaccount

Op het politieaccount is ook een presentatie geplaatst waarin mensen erop worden gewezen dat ze worden gevolgd, dat ze zich schuldig maken aan een strafbaar feit en dat ze daarmee moeten stoppen. Het politieaccount werd door ruim honderd mensen gevolgd. Die hebben een privébericht gekregen, waarin wordt verwezen naar de presentatie.
Wie zijn account na de waarschuwing verwijdert, ontloopt daarmee overigens niet het risico op vervolging. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!