Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Onderzoek naar inzet webtechnologie bij schizofrenie

25-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4025589.jpg
Webtechnologie gebruiken bij de behandeling van schizofreniepatiënten. Het Universitair Medisch Centrum Groningen (UMCG) wil samen met het Instituut voor Wiskunde en Informatica (IWI) kijken in hoeverre dat mogelijk is.
Het doel is tweeledig. Onderzoekers willen zien of de patiënt zelf meer invloed kan krijgen op de behandeling en of dat leidt tot het voorkomen van opnames of een verkorting van de opnameduur. Het UMCG en IWI van de Rijksuniversiteit Groningen hebben voor dit onderzoek een subsidie ontvangen van ZonMW, de Nederlandse organisatie voor Gezondheidsonderzoek en Zorginnovatie in Utrecht.
,,Patiënten die lijden aan schizofrenie hebben uiteenlopende behoeften aan zorg en gebruiken daarom veelal een combinatie van voorzieningen, zoals psychiatrische zorg en woonvoorzieningen. Hierdoor spelen het zorgaanbod en de keuze voor specifieke behandelingen niet altijd voldoende in op de individuele zorgbehoeften van patiënten'', aldus het UMCG.
Patiënten krijgen van de onderzoekers het softwareprogramma My Care in handen. Dat combineert het individuele profiel met specifieke informatie en beschikbare behandelingen. ,,Dit kan patiënten beter informeren en ze zo tot meer gelijkwaardige gesprekspartners maken van hun behandelaars. Ook contactmogelijkheden tussen patiënt en behandelaar en tussen patiënten onderling maken deel uit van de webtechnologie.''
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!