Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nintendo Wii minder in trek

06-05-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
games-controller-nintendo_03.jpg
De verkoop van de spelcomputer Wii komt dit jaar verder onder druk te staan. De Japanse spelcomputerfabrikant Nintendo meldde donderdag uit te gaan van een wereldwijde verkoop van achttien miljoen Wii's in het boekjaar 2010/2011. Afgelopen boekjaar, dat eind maart eindigde, waren dat ruim twintig miljoen stuks. In 2008/2009 werden zelfs nog bijna 26 miljoen exemplaren verkocht.
De verkoop van de Wii staat sinds vorig jaar onder druk na enkele topjaren. Nintendo kreeg te maken met verhevigde concurrentie van Microsoft en Sony. Ook nieuwe spelers, zoals Apple met zijn iPhone, weten steeds meer liefhebbers van computerspelletjes te trekken.
Ook Nintendo DS minder hot
Nintendo zag ook de verkoop van zijn draagbare spelcomputer Nintendo DS dalen. Dit jaar mikt het bedrijf op een stijging, dankzij de introductie van een 3D-versie.
Door de lagere verkoopcijfers zakte de omzet van Nintendo in het afgelopen boekjaar met 22 procent tot 1,43 biljoen yen (11,9 miljard euro). De winst daalde met 18 procent tot 228,6 miljard yen (1,9 miljard euro). Het bedrijfsresultaat zakte zelfs met 36 procent tot 356,6 miljard yen (bijna 3 miljard euro). Nintendo verwacht dat in het huidige boekjaar het bedrijfsresultaat met 10 procent daalt.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!