Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nieuw uitgaanscentrum Den Haag op Spuiplein

14-09-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
theatergordijn.jpg
In Den Haag komt een nieuw uitgaanscentrum op het Spuiplein, zo is de bedoeling. De bouw van het Spuiforum, zoals het project heet, kost 181 miljoen euro. Daarvan betaalt de gemeente Den Haag ongeveer driekwart, is donderdag bekendgemaakt. Het oorspronkelijke plan dat bestond, uit 2010, was ruim 80 miljoen euro duurder en kwam niet door de gemeenteraad.
Spuiforum
Het Spuiforum komt op de plaats van de huidige theaters aan het Spuiplein, de Dr. Anton Philipszaal en het Lucent Danstheater, die volgens de gemeente Den Haag dringend aan vervanging toe zijn. Het Nederlands Dans Theater en het Residentie Orkest krijgen gezelschap van het Koninklijk Conservatorium, die onder één dak gaan samenwerken. In het Koninklijk Conservatorium zullen uiteenlopende activiteiten plaatsvinden, die mede verzorgd worden door gastprogrammering van het huidige Lucent Dansthater en Dr. Anton Philipszaal.
Definitief besluit
,,Met de bouw van het Spuiforum ontstaat een nieuw Spuiplein. Een kleiner en knusser plein met terrassen om te ontspannen en elkaar te ontmoeten'', zegt wethouder Marnix Norder. De gemeenteraad neemt in november een definitief besluit over het nieuwe plan.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!