Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlands pensioenstelsel nog steeds top'

23-10-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
pensioen ouderen 930 520
Nederland heeft nog steeds het op één na beste pensioenstelsel ter wereld. Op een toonaangevende lijst van adviesbureau Mercer is het Nederlandse stelsel dit jaar wederom op plek twee uitgekomen. Het gat met nummer één Denemarken is zelfs iets kleiner geworden, ondanks dat beide landen wel hun zogeheten A-status bij Mercer hebben verloren.

Nauwelijks gewijzigd

,,De reden dat Nederland minder goed scoort dan vorig jaar is met name een andere weging van de indicatoren, het stelsel is ten opzichte van vorig jaar nauwelijks gewijzigd'', verklaart pensioendeskundige Marc Heemskerk. Geen enkel land kreeg dit jaar 80 punten, de score die landen minimaal moeten halen voor de A-status.

Meetlat

Mercer legt elk jaar de pensioenstelsels van tientallen landen langs een meetlat. Volgens de onderzoekers zou Nederland het onder meer nog wat beter kunnen doen als het gaat om de arbeidsparticipatie van ouderen. ANP

Meer over:

pensioenstelsel
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!