Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Nederlanders moeten weer rekenen als opa'

17-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
827364.jpg
Jongere generaties Nederlanders kunnen niet meer rekenen. Ze hebben op de basisschool de kernbegrippen van het rekenonderwijs niet meer geleerd. Als de lesmethode volgend jaar aan vernieuwing toe is, moet de manier waarop opa leerde rekenen, weer worden ingevoerd.
Dat stelt hoogleraar wiskunde Jan van der Craats van de Universiteit van Amsterdam maandag in Prima PO, een vakblad voor leerkrachten in het basisonderwijs. Van der Craats ziet niets in het zogenoemde realistische rekenen dat kinderen tegenwoordig op de basisschool aangeleerd krijgen. Met die methode leren ze getallen en hoeveelheden eerder schatten dan exact berekenen.
De hoogleraar meent dat iedereen die kan optellen en aftrekken tot 20 en die de tafels tot 10 van buiten heeft geleerd, in principe alle sommen kan maken. Kinderen moeten dat gewoon weer op de ouderwetse manier leren. ,,Schuif de contextsommetjes naar de achtergrond'', betoogt Van der Craats. De rekenmethode in het basisonderwijs wordt elke tien jaar tegen het licht gehouden.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!