Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Nederlanders minder bezorgd over pensioen

26-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4408103.jpg
Nederlanders zijn in de loop van dit jaar minder bezorgd geworden over hun oudedagsvoorziening. Dat blijkt uit vrijdag gepubliceerd onderzoek van Newcom Research & Consultancy.
In maart van dit jaar toonde 64 procent van de ondervraagden zich bezorgd over de waarde van hun pensioen. In juni is dat teruggelopen tot 45 procent.
Mensen voelen zich nu ook veel beter geïnformeerd over hun pensioen dan een paar maanden geleden. In het voorjaar gold dat voor nog niet de helft van de mensen (49 procent), nu zegt 63 procent goed op de hoogte te zijn.
Dat mensen zich beter geïnformeerd voelen, wil niet zeggen dat het pensioen daar leuker of interessanter op wordt. Zo geeft 69 procent aan het pensioen 'niet leuk' te vinden; zes op de tien vindt het pensioen 'moeilijk'. In vergelijking met onderzoek dat vorig jaar werd gehouden, is het percentage mensen dat het pensioen interessant vindt gedaald van 48 procent naar 39 procent.
Voor het onderzoek zijn twaalfhonderd mensen ondervraagd.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!