Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Mobieltjes krijgen standaard oplader

17 feb 2009
  •  
leestijd 1 minuut
3876310.jpg
Mobieltjes van verschillende producenten kunnen over een paar jaar met een universele oplader worden opgeladen. Grote fabrikanten hebben hierover afspraken gemaakt, zo maakte de brancheorganisatie GSM Association dinsdag bekend tijdens de mobiele telefoniebeurs in Barcelona.
Nu hebben verschillende type telefoons veelal laders met afwijkende stekkers. Ook binnen een merk zijn er vaak meerdere laders noodzakelijk. Rond 2012 moet er nu een nieuwe, standaard lader komen in de vorm van een mini USB. ,,Deze overeenkomst brengt de industrie naar een universele, energiezuinige oplader voor alle mobiele telefoons'', aldus Michael O'Hara van GSM Association.
Europees Commissaris Günter Verheugen pleitte eerder deze maand ook al voor een standaardstekker voor opladers. Dit zou gunstig zijn voor de consument omdat die dan niet steeds een nieuwe lader nodig heeft bij een nieuwe telefoon. Ook voor het milieu is het winst als de oude laders niet telkens in de vuilnisbak verdwijnen. Verheugen dreigde met regelgeving als fabrikanten niet vrijwillig afspraken hierover zouden maken.
Bron: ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!