Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Minder mensen op vakantie'

16-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3959525.jpg
Deze zomerperiode gaan minder mensen op vakantie dan vorig jaar. Ging vorig jaar nog 70,3 procent van de Nederlanders op vakantie, dit jaar zal dat niet meer zijn dan maximaal 66,7 procent. Dit blijkt het Vakantieonderzoek 2009 door Q&A Research waarvan de resultaten woensdag zijn bekendgemaakt.
Van de Nederlanders die niet op vakantie gaan, geeft 40 procent aan dat de economische situatie hiervoor de reden is. Van de twijfelaars zegt 49 procent dat de recessie van invloed is op de beslissing wel of niet een zomervakantie te boeken.
De groep die wel op vakantie gaat, blijkt een vaste kern te zijn. Van de Nederlanders die vorig jaar op vakantie zijn geweest, zegt 82 procent ook dit jaar weer te gaan. Van degenen die vorig jaar niet op vakantie gingen, zegt 31 procent dit jaar wel te gaan, aldus het onderzoek.
Nederlanders blijken verder steeds vaker op de bonnefooi te vertrekken. Van de vakantiegangers geeft 22,5 procent aan de reis niet vooraf te boeken, vorig jaar was dit nog 17,9 procent. Het aantal Nederlanders dat alleen een vliegticket koopt, bevestigt dit beeld: 23,9 procent zegt dit jaar alleen een vliegticket te boeken. Vorig jaar was dit 19,3 procent.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!