Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder buitenlanders op bezoek

05-08-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2447165.jpg
Hotels hadden in de eerste vier maanden van dit jaar minder gasten dan een jaar eerder. Campings en bungalowparken konden daarentegen meer mensen boeken, waarschijnlijk dankzij het mooie weer in april, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) woensdag.
Het aantal buitenlandse gasten dat aanklopte voor betaald logies, daalde in de eerste vier maanden met 6 procent tot 2,8 miljoen, terwijl het aantal Nederlandse gasten met 4,8 miljoen vrijwel gelijk bleef.
Hotels werden daardoor geraakt. Het aantal gasten dat zij ontvingen, liep met ruim 4 procent terug tot 5,3 miljoen. Ook de hoeveelheid overnachtingen daalde, van 9,6 miljoen naar 9 miljoen.
Verblijfsaccommodaties zoals bungalowparken, groepsaccommodaties en campings ontvingen van januari tot en met april 2,3 miljoen gasten, bijna 3 procent meer dan in dezelfde periode in 2008. Ook het aantal overnachtingen steeg licht, naar 9,1 miljoen.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!