Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Minder bieders op frequenties mobiel internet

16-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
telefoon-internet_02.jpg
Vier partijen zijn afgehaakt voor de veiling van nieuwe frequenties voor snel mobiel internet. Het ministerie van Economische Zaken meldde vrijdag dat vijf bedrijven mee zullen doen aan de veiling die volgende week dinsdag begint. In maart was nog sprake van negen bieders.
Het ministerie van Economische Zaken maakte niet bekend welke partijen zijn afgehaakt. Mogelijk hebben sommige partijen besloten om samen te werken. Eerder deze week was er speculatie dat de kabelbedrijven Ziggo en UPC samen zouden optrekken. Bij de frequentieverdeling was er ruimte voor minimaal drie nieuwkomers. De markt voor mobiel internet wordt nu beheerst door drie grote spelers: KPN, T-Mobile en Vodafone. Naar verwachting behoren zij tot de bieders. KPN meldde vrijdag door te gaan met de eigen voorbereidingen op de veiling, hoewel een verzoek tot uitstel van de veiling is afgewezen. Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!