Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meldpunt onderbezetting zorg in zomer

20-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4296320.jpg
De beroepsorganisatie van verpleegkundigen NU'91 heeft op internet een meldpunt geopend waarop verplegend personeel melding kan maken van problemen door onderbezetting in de zomervakantie. Dat liet de organisatie maandag weten.
Volgens de organisatie moet in veel gevallen hetzelfde werk in de zomer met minder mensen worden gedaan omdat personeel vakantie opneemt. NU'91 maakt zich zorgen dat dit ten koste gaat van de continuïteit en kwaliteit van de zorg in instellingen. ,,De eerste knelpunten zijn al gesignaleerd'', zo liet de bond maandag weten.
Om problemen in kaart te brengen, vraagt de beroepsorganisatie zorgmedewerkers hiervan melding te maken via www.nu91.nl. ,,NU'91 bundelt alle reacties en gaat als dat nodig is in gesprek met werkgevers, politiek en inspectie. Maar we zullen bovenal aantonen dat het anders moet. Patiënten, cliënten en zorgmedewerkers mogen niet de dupe worden van een gekortwiekte personeelsbezetting tijdens de zomerperiode.''
Bron: ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!