Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meerderheid Nederlanders wil volledig rookvrije horeca

26-06-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
bier-tap-groot_11.jpg
Een meerderheid van de Nederlanders (56%) vindt het een goed idee als er weer een volledig rookverbod - dus zonder uitzondering voor de kleine cafés - in de horeca wordt ingevoerd. 61% vindt bovendien dat de controle op het naleven van het rookverbod verscherpt moet worden. Dit blijkt uit een onderzoek van TNS NIPO in opdracht van KWF Kankerbestrijding. De steun bij een meerderheid van de bevolking voor een rookvrije horeca staat in schril contrast met de dagelijke praktijk in de kroegen. Minister Schippers maakte onlangs bekend dat in de helft van de cafés waar dit verboden is, toch gerookt wordt.
Handhaving 'onvoldoende'
In een reactie noemde minister Schippers de handhaving van het rookverbod 'onvoldoende'. Zij is van mening dat er aanvullende maatregelen noodzakelijk zijn om de naleving verder te verhogen. 'Gelet op de demissionaire status van het kabinet, laat ik het aan een volgend kabinet over om hier een besluit over te nemen', aldus de minister in haar brief op 18 juni over de handhaving van het rookverbod. KWF Kankerbestrijding pleit voor een volledig rookverbod, omdat een uitzondering voor een speciale categorie als de kleine horeca verwarrend werkt en moeilijk te handhaven is.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!