Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer Nederlandsers shoppen online

20 dec 2018
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
webshop webwinkel online shoppen 930 520
Het aantal Nederlanders dat online aankopen doet, blijft groeien. Vooral onder mensen ouder dan 65 jaar steeg het aantal internetshoppers, meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).
Van alle Nederlanders kocht 78 procent het afgelopen jaar weleens iets bij webshops, tegen 76 procent een jaar eerder. Onder 65-plussers is de grootste opmars gaande. Terwijl in 2012 nog een kwart van hen producten online kocht, is dat percentage nu gestegen tot 45 procent.

Sportartikelen en kleding het populairst

Volgens het CBS neemt niet alleen het aantal onlineshoppers toe, maar ook de hoeveelheid aankopen en de bedragen die daarbij worden uitgegeven. Sportartikelen en kleding zijn de populairste artikelen bij het onlineshoppen. Ook reisjes en vakantieverblijven worden vaak via internet geboekt, evenals concertkaartjes.

Nederlandse webwinkels favoriet

Webwinkels in eigen land zijn ondanks de internationale opmars van reuzen als Amazon en Alibaba nog altijd favoriet. Een ruime meerderheid van 69 procent kocht dit jaar producten bij Nederlandse webwinkels. Ongeveer een op de drie Nederlanders deed dit jaar ook onlineaankopen in andere lidstaten van de Europese Unie. Een kwart kocht ook bij webwinkels buiten de EU. ANP

Meer over:

webshops, cbs

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar