Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer internetters in Europa

4 aug 2009
  •  
leestijd 1 minuten
2381516.jpg
Steeds meer Europeanen hebben toegang tot internet. Volgens een onderzoek van de Europese Commissie gebruikte vorig jaar 56 procent van de inwoners van de 27 lidstaten regelmatig het internet. In vergelijking met 2004 is het aantal internetters met een derde toegenomen, bleek dinsdag.
De helft van de Europese huishoudens en 80 procent van de bedrijven heeft een breedbandverbinding. De meeste internetgebruikers zijn jonger dan 24 jaar. In die leeftijdsgroep is 66 procent elke dag online. Van de overige internetters in de EU is 43 procent dagelijks op het wereldwijde web te vinden.
Uit het onderzoek bleek ook dat de jongeren niet willen betalen voor diensten online. Drie kwart van de jongeren tussen de 16 en 24 jaar gaf aan weleens illegaal gedownload te hebben. Ook voor online-informatie wil 33 procent van de jongeren niet betalen. Beide percentages zijn twee keer zo hoog voor jongeren als voor de rest van de Europese internetters.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar