Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Meer boekingen mei-vakantie

23-04-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
strand_02.jpg
Het aantal boekingen voor de meivakantie ligt volgens brancheorganisatie ANVR nu ruim 10 procent hoger dan vorig jaar. Het gaat dan om reizen voor de periode van de laatste week van april tot medio mei, aldus de woordvoerster van de ANVR.
Meer dan de helft van de mensen die geboekt hebben, hebben gekozen voor een vliegvakantie. Vakantiegangers blijven overwegend in Europa. Binnen Europa winnen Frankrijk en Turkije verder aan populariteit en ook Spanje blijft een geliefde bestemming. Het aantal boekingen voor verre reizen ligt 3 procent lager dan vorig jaar, maar het aantal boekingen naar de VS laat juist een plus van 36 procent zien. Het aantal boekingen binnen Europa ligt dit jaar 13 procent hoger dan in 2009. De boekingen voor de meivakantie stemmen de reisbranche hoopvol voor het zomerseizoen. Het aantal boekingen voor de zomervakantie loopt nu nog 3 procent achter op dat van vorig jaar. ,,Aan de gemiddelde reissom kunnen we zien dat de consument deze zomer ook bereid is iets meer uit te geven voor zijn vakantie'', aldus ANVR-directeur Frank Oostdam. Van de mensen die al geboekt hebben voor de zomer heeft twee derde voor een vliegreis gekozen. Driekwart van de luchtreizigers blijft in Europa. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!