Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Meer besmettingen met mazelen en rodehond

18 jul 2013
  •  
leestijd 1 minuten
ziekenhuis_bed_46.jpg
Het aantal besmettingen met mazelen is weer gestegen. Er zijn nu 466 gevallen van mazelen gemeld. Dat zijn er 145 meer dan vorige week. Ten opzichte van vorige week zijn er 5 nieuwe ziekenhuisopnames bijgekomen.
Veel meer mensen ziek
Het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) heeft signalen dat er in werkelijkheid veel meer mensen ziek zijn. Dat komt omdat lang niet iedereen naar de huisarts stapt.
Rodehond
Het aantal gevallen van rodehond is ook gestegen. Inmiddels zijn er 50 besmettingen gemeld. Vorige week waren dat er nog 11. Al deze gevallen zijn gelinkt aan een reformatorische basisschool in de regio Hollands-Midden.
Niet gevaccicneerd
Voor zover bekend zijn al degenen die nu besmet zijn met rodehond niet gevaccineerd. Van de mensen die besmet zijn met mazelen, is 95 procent niet gevaccineerd, zegt het RIVM.
Voornamelijk kinderen
De meeste patiënten met mazelen zijn tussen de 4 en de 12 jaar. Bij rodehond is dat ook zo, maar er is ook iemand van 39 jaar besmet. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!