Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Meer aandacht voor nasleep orgaandonatie'

19 mei 2012
  •  
leestijd 1 minuut
doctor-stethoscope_37.jpg
De stichting Donadona, die helpt bij het contact leggen tussen nabestaanden van orgaandonoren en getransplanteerden, denkt dat er meer aandacht voor dit thema zal komen door een tv-show van BNN. Dat heeft een woordvoerder van de stichting zaterdag laten weten.
De omroep komt woensdag (Ned. 1) met het programma Hart Nodig. Presentator Patrick Lodiers brengt hierin de nabestaanden van Ria, die op 55-jarige leeftijd overleed aan een hersenbloeding, en Irene die haar hart kreeg, bij elkaar. Op 25 mei is het 10 jaar geleden dat BNN-oprichter Bart de Graaff overleed.
Ontmoetingen
Volgens de woordvoerder kunnen door de show meer mensen zich bij de stichting gaan melden voor dergelijke ontmoetingen. De organisatie bestaat nu een half jaar en inmiddels hebben 90 getransplanteerden en 70 nabestaanden zich bij Donadona ingeschreven. Door de tv-aandacht hoopt de stichting dat die aantallen oplopen. ,,Nabestaanden en ontvangers die op zoek naar elkaar zijn, kunnen zich bij ons aanmelden'', aldus de zegsman. ,,In het geval van een match helpen wij bij de totstandkoming van de wederzijds gewenste ontmoeting.''
ANP

Meer over dit onderwerp

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!