Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

LSVb wil afschaffing energiebelasting studenten

02-06-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1524176.jpg
De Landelijke Studenten Vakbond (LSVb) wil dat de Tweede Kamer de wet aanpast die extra belasting op energieverbruik door bedrijven mogelijk maakt. Dat heeft de organisatie dinsdag gemeld, voorafgaand aan het algemeen overleg dinsdagavond in de Kamer over studentenhuisvesting.
Doordat de Belastingdienst studentenhuisvesters sinds 2004 aanmerkt als particuliere energieleveranciers, krijgen zij een hoger belastingtarief opgelegd. Dit berekenen zij door aan hun huurders. In Delft zijn hierdoor de servicekosten voor studenten al met 350 euro per jaar gestegen. De LSVb noemt dit ,,absurd''.
De meeste huurders merken nu pas iets van de nieuwe wet doordat de Belastingdienst dit jaar studentenhuisvesters extra controleert. De nieuwe wet die extra belasting van energieverbruik mogelijk maakt, is geïnitieerd om bedrijven bewuster met hun energieverbruik om te laten gaan.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!