Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Leidraad voor veilig speelgoed

20-05-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
16003.jpg
Ouders stellen hun kinderen niet graag bloot aan chemische weekmakers in plastic poppen en kankerverwekkende formaldehyde in houten puzzels. Daarom komt volgende week vrouwen- en milieuorganisatie WECF met een milieuvriendelijke speelgoedwijzer. Volgens de organisatie bevat veel speelgoed synthetische chemische stoffen die slecht zijn voor de gezondheid.
In de brochure staan praktische tips om kinderen te beschermen en om schadelijke stoffen in speelgoed te vermijden. De wijzer geeft beknopte informatie over wat voor soort stoffen het gaat en wat de mogelijke gevaren zijn.
WECF adviseert ouders om alleen speelgoed te kopen dat afkomstig is uit bedrijven die gebruik maken van natuurlijke materialen en de producten te wassen voor gebruik. Voor plastic spullen geldt dat kan worden gekeken naar het pvc-vrij label. De speelgoedwijzer is verdeeld in de categorieën als poppen, puzzels, houten en plastic speelgoed, verf en elektronica.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!