Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Laat pensioenfondsen investeren in huurmarkt'

02-10-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Euro_opgerold_04.jpg
Minister Liesbeth Spies (Wonen) is blij dat pensioenbelegger Syntrus Achmea van zins is om te gaan investeren in de Nederlandse huurmarkt. Ze sprak van goed nieuws, maar maande meteen ook tot actie. ,,Het is nog beter nieuws als we de eerste steen kunnen gaan leggen'', aldus Spies dinsdag tijdens het vragenuurtje in de Tweede Kamer.
20.000 betaalbare huurwoningen
Directievoorzitter Hans Snijders van Syntrus Achmea denkt dat de komende jaren 20.000 betaalbare huurwoningen gebouwd moeten worden voor verhuur in de vrije sector. Dat is niet alleen goed om de woningmarkt recht te trekken, maar ook voor de werkgelegenheid in de bouw. Bovendien geeft het een impuls aan de economie.
Voldoende rendement
Snijders stelde dat pensioenfondsen dan wel voldoende rendement moeten kunnen maken, ook in de toekomst. De overheid moet daarvoor de omstandigheden creëren, vindt hij. Spies gaf in antwoord op vragen van Kamerlid Jacques Monasch van de PvdA aan dat er al veel concrete acties zijn ondernomen en dat het nu aan de beleggers is om in actie te komen.
Beperkte risico's en groeimogelijkheden
Spies en haar collega's hebben de afgelopen maanden met de pensioenfondsen overlegd, in de hoop hen ervan te overtuigen meer in Nederland te investeren. De vrije huurmarkt is geschikt voor de fondsen, omdat de risico's beperkt zijn en de markt groeimogelijkheden biedt. Daarnaast is er veel vraag naar woningen met een huur tussen de 650 en 1000 euro per maand.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!