Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

KPN zet in op totaalpakket

10 mei 2011
  •  
leestijd 2 minuten
Fallback image for card
KPN zet sterk in op totaalpakketten voor vaste telefonie, internetten, televisie en mobiel. Dat maakte het bedrijf dinsdag bekend bij de presentatie van zijn strategie 2015.
Totaalpakket
,,Van de Nederlandse huishoudens heeft 90 procent breedband en 30 tot 40 procent van de mensen heeft een totaalpakket'', aldus de recent aangetreden topman Eelco Blok. Televisie is daarbij volgens hem bepalend in de keuze. In de huizen komen steeds meer schermen. ,,Waar steeds meer bij komt kijken.'' Apparaten als de tablet, televisie, smartphone en spelletjesconsole moeten daarbij onderling met elkaar verbonden zijn.
Ook via het mobiele merk van KPN Telfort, en het internetmerk XS4ALL, worden de totaalpakketten aangeboden. ,,De trend naar de totaalpakketten zet door.'' KPN wil dat het aantal diensten dat het bedrijf aan een huishouden levert, oploopt. ,,Nu is dat gemiddeld 1,8. Dat moet 2,4 worden'', zei Blok.
Eerder liet KPN al weten te gaan sleutelen aan de abonnementen voor mobiel internet, omdat die in de huidige vorm niet genoeg opleveren.
Mobiel
In de zomer komt KPN met verschillende pakketten waarbij klanten ervoor kunnen kiezen om wel of geen toegang tot bepaalde diensten te krijgen, zoals het gratis chatprogramma WhatsApp. Volgens Blok had in augustus 2010 nog amper iemand van de Hi-klanten WhatsApp op de smartphone; nu is dat 85 procent.
Prijs
Of KPN-klanten per saldo duurder of goedkoper uit zijn, hangt volgens Blok van hun wensen af. Bovendien bepaalt de prijs van het abonnement in de toekomst de kwaliteit en snelheid van het mobiele netwerk. Blok zei dat mobiel internet wel duurder wordt.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar