Sfeerfoto van Kassa
Kassa

Kassa

Iedere zaterdag om 19.05 uur opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!

VOLG ONS

Kassa

Kinderopvang steeds duurder voor ouders

20 jun 2019
  •  
leestijd 1 minuut
kinderopvang
De tarieven in de kinderopvang zijn erg gestegen, waardoor ze nu hoger zijn dan de kinderopvangtoeslag. Ouders betalen als gevolg een steeds groter deel van de kinderopvang zelf, meldt het AD, waardoor ze soms wel honderden euro's per jaar meer kwijt zijn. 

Hoger bedrag dan toeslag

De kinderopvang toeslag dekt een bedrag van 8,02 euro. Uit onderzoek blijkt dat 65 procent van de kinderdagverblijven een bedrag rekent hoger dan die de toeslag dekt. Bij de buitenschoolse opvang (bso) is dat percentage zelfs nog hoger. Hier rekent 87 procent meer dan de vastgestelde 6,89 euro. Dit onderzoek werd gedaan in opdracht van de Brancheorganisatie Kinderopvang.

Verwachting dat tarieven nog meer oplopen

Ook in 2018 waren er al kinderdagverblijven die meer rekenden. Dit aantal is dit jaar dus fors gestegen. Naar verwachting zullen de tarieven volgend jaar verder oplopen. Ouderorganisatie Boink vindt daarom dat de toeslagtarieven ook omhoog moeten. Echter is het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid vooralsnog niet van plan deze tarieven sneller te verhogen.
Bron: AD/ADP.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!

Sfeerbeeld BNNVARA programma's