Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Kamer: Treinkaartje blijft zolang als nodig

06-07-2012
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ov-chipkaart_34.jpg
Het papieren treinkaartje moet blijven totdat alle kinderziektes met de ov-chipkaart zijn opgelost. De Tweede Kamer stemde in de nacht van donderdag op vrijdag in met een motie van GroenLinks hierover.
Één klachtenloket
De Kamer wil onder meer dat er één klachtenloket komt waar reizigers met problemen met de ov-kaart zich kunnen melden. Ook moet het dubbele opstaptarief van tafel. Dat dubbele tarief vormt nu een probleem voor mensen die overstappen van een trein van de NS naar een trein van een andere aanbieder. Verder moet de kaart goed te gebruiken zijn voor mensen met een visuele beperking.
Tot najaar 2013 papieren kaartje
De NS besloot recent om tot najaar 2013 het papieren treinkaartje in stand te houden. Dat is langer dan gepland, zodat reizigers meer tijd hebben om aan de ov-chipkaart te wennen. GroenLinks wil niet dat er lukraak een datum wordt geprikt, maar dat er pas definitief van systeem wordt gewisseld als de problemen zijn opgelost.
ANP
Kunt u makkelijk afscheid nemen van het papieren treinkaartje? Log in en deel uw mening.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!