Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Kamer praat over snijden studiefinanciering

6 apr 2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
review.jpg
De Tweede Kamer buigt zich woensdag, na eerdere debatten over onder meer een studieboete van 3000 euro voor 'langstudeerders' en het stijgen van het collegegeld, over de volgende bezuiniging op het hoger onderwijs: de voorgenomen korting op de studiefinanciering. Ligt het aan het kabinet dan wordt de basisbeurs voor studenten in de masterfase afgeschaft.
Saillant detail in de discussie is dat coalitiepartij CDA zich vorig jaar nog uitsprak voor behoud van de basisbeurs. Ook gedoogpartner PVV was destijds fervent tegenstander van een sociaal leenstelsel.
Tegenstanders van het huidige kabinetsbeleid stellen dat het kabinet studenten uitknijpt als een melkkoe. ,,De zoveelste aanval op de student'', stelt Kamerlid Jasper van Dijk (SP). Volgens hem komt met het korten op de studiefinanciering de toegankelijkheid van het hoger onderwijs in het geding. ,,Talloze studenten zullen wel twee keer nadenken voordat ze aan een masteropleiding beginnen'', aldus het Kamerlid.
ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar