Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

IND stelt au pairbureaus onder toezicht

23-05-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
moeder-kind_03.jpg
De Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND) heeft zes van de twintig bemiddelingsbureaus voor au pairs waarmee de dienst samenwerkt, onder verscherpt toezicht gesteld. Daarmee wil de dienst misstanden en tekortkomingen bij de bemiddeling van au pairs de kop indrukken.
Dat heeft een woordvoerder van het ministerie van Binnenlandse Zaken, waar de IND onderdeel van is, maandag gezegd. Bemiddelingsbureaus die samenwerken met de IND, kunnen au pairs via een versnelde procedure naar ons land halen.
Met vier van de zes bureaus voert de IND indringende gesprekken om de uitvoering van gemaakte afspraken af te dwingen. Bij twee zijn zwaardere maatregelen genomen. Zo kunnen au pairs bij die bureaus tijdelijk niet meer snel Nederland binnenkomen. Met een van de twintig is de samenwerking opgezegd. Ondanks herhaaldelijke gesprekken en maatregelen waren er bij het bureau geen verbeteringen opgetreden, aldus het ministerie.
Volgens de zegsman bleek uit onderzoek en signalen dat de au pairs soms werden ingezet ,,als een soort Assepoester in plaats van voor licht huishoudelijk werk.'' Een aantal bureaus had een tussentijdse verhuizing niet of niet op tijd doorgegeven. Jaarlijks komen ongeveer 1500 au pairs van buiten de Europese Unie naar Nederland. Au pairs uit de Europese Unie kunnen zonder procedures tijdelijk in ons land verblijven, omdat ze geen aparte verblijfsvergunning nodig hebben.
ANP

Meer over:

ind, diginieuws, au pair
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!