Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Huurder kan met display energienota verlagen

22 okt 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
77 keer bekeken
  •  
stroom_energie_elektriciteit_27.jpg
Hoe kun je als huurder besparen op de stijgende energiekosten? Woningcorporaties gaan huurders hierbij helpen. Via een energiedisplay die in verbinding staat met de slimme meter, krijgen huurders beter zicht op de kosten. Dat alleen al moet ertoe bijdragen dat structureel 50 tot mogelijk wel meer dan 100 euro per jaar aan kosten worden bespaard. 
Het initiatief voor de hulp bij het besparen op stook- en stroomkosten ligt bij de Woonbond en Aedes. Ze worden daarbij ondersteund door adviesorganisatie Quintens, dat zich onder meer richt op verduurzaming.
"Het gebruik van een display levert niet alleen geld op. Als mensen grip krijgen op hun energieverbruik, worden ze vaak ook enthousiast voor volgende stappen in woningverduurzaming", zeggen de initiatiefnemers.

Displays uitgegeven via corporaties

De kosten van de display zijn ongeveer 100 euro. De bedoeling is dat corporaties beginnen met minimaal honderd huishoudens van een slimme display te voorzien, om daarna jaarlijks 2 tot 10 procent van de huurders een display aan te bieden. Nederland telt in totaal zo'n 2,3 miljoen corporatiewoningen.
Het project wordt ondersteund door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) en het ministerie van Binnenlandse Zaken (BZK).  ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

kassiere
kassiere17 mei 2021 - 13:01

ben absoluut niet technisch, maar na 1x met de kop schudden had ik het tòch wel door! heb toevallig gister ook iets gelezen over printplaatje laten maken en door erkende electricien laten aansluiten. heb dáár zelf niet mee te maken, maar boeit me wèl..................

miennaamishaaz
miennaamishaaz22 okt 2020 - 11:53

Laat me even uitrekenen:
raspberry PI 4 2GB, 30 euro
Raspberry pi Display 7 inch 30 euro {niet verplicht}
P1 Cable {10 euro, afhankelijk van d emeter}
Raspberry Pi voeding 10 euro
Totaal: 80 euro.

Dus als je er zelf 1 maakt bespaar je een hoop geld.
Tevens is dan het display ook niet nodig, omdat P1 monitor via een local host webpage werkt.
waarbij het totaal dus onder de 50 euro komt.

1 Reactie
paul van baak
paul van baak30 apr 2021 - 11:03

Denk dat meeste mensen niet snappen of de kennis niet hebben waarover je het hebt